Telep a falu közepén
A telep úgy lapult
a falusi házak között
mint egy lüktető daganat
három vörös
kétszintes téglaépület
hatvan lakás
szoba-konyha
a legtöbb családban
három-négy gyerek
volt ahol több is
és mindig történt valami
jó pár kurva és tucatnyi alkoholista
fokozta a hangulatot
aki itt élt
az megtanult alkalmazkodni
vagy bekattant
főleg nyár esténként volt nagy a nyüzsgés
késeléstől szerelmeskedésig lendültek az érzelmek
akadt néhány magának való különc
akiket lehetett piszkálni
ha más nem akadt
mert nem volt magánélet
közös volt minden
az emberek ki-be jártak egymás lakásába
ahogy a csótányok és a patkányok
a valóságban élhetetlen volt ez a hely
a roskadozó lépcsőkkel
a korhadó korlátokkal
az állandó bűzzel
a nyirkos falakkal
a porral
az egymásba folyó napokkal
a kiúttalansággal
a negyven éves korra kizsigerelt életekkel
és a stigmával
minden itt élő arcán
telepi
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-10-07 14:57:15
Utolsó módosítás ideje: 2016-10-07 14:57:15