Költő plakettek lll
Sinka István
Juhokat őrzött. Az idő
karjára kérte magát.
Jogosan! Úgy írt, ahogyan
anyja táncolt balladát.
Szabó Lőrinc
Feszült Különbéke. Józan
őrület. Idegzene.
Ajkán Semmiért Egészen
kimondás rettenete.
Berda József
Nyálat csordító gyomorkéj…
Mártás, sültek, levesek.
Finom fröccs s jöhet az élet,
járva hegyet-völgyeket.
Illyés Gyula
Haza a magasban. Népet
ha széthúzás bűne ront
s zsarnok ellen mit sem tehet?
Légy igazodási pont!
József Attila
A Dunánál Tiszta szívvel
hazát keres gondolat.
Háttérzajként mindörökké
indul egy tehervonat.
Zelk Zoltán
Borútelt életre vigasz
a dal, megtartó derű.
A Sirály fájdalmát sírja
Tűzből mentett hegedű!
Dsida Jenő
Naponta hajnalpírral kelt,
mit rövidre zár a szív,
s arca romló földi mását
menteni, dalokra hív.
Radnóti Miklós
Vak parancsba zárt a végzet.
Gyűlölet útján terelt
sorsod Abdáig tart. Másnak
nem tudhatod mit jelent.
Faludy György
Legszebb vers a hosszú élet.
Éld hát, szerelemvirág!
Halálra nyílt két szememben
hervad lassan a világ.
Weöres Sándor
Csupa zengés a Mindenség!
A szülőfalum: Csönge.
Meglátjuk, e név általam
majd ismerősen csöng-e!
Pilinszky János
Szeretetéből eleve
kitagad, műve sodor
tovább: a Föld. Emberlétem
hiánnyá lesz bármikor.
Váci Mihály
Haza bodzák, jegenyék közt,
s repülőn – halálos ív.
Mint a szél, szőkén, szelíden.
És százhúszat ver a szív.
Nagy László
Tűz volt, szónak is gyönyörű,
verset szító lobogás!
Tengerre néz. Vihar-tömény
indulat. Szívhasadás.
Juhász Ferenc
Cseppkő, forrásér, szó-ércek
tája, szén, kova, kvarc is;
nyelvünk földalattijából
megalkotott galaxis.
Utassy József
Láttam a tengert – hát így lett
egy vershullám vezére.
Apa- és fiúgyász egyként
terült az életére.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-05-23 10:16:11
Utolsó módosítás ideje: 2016-05-23 10:16:11