Egy szó kitárulkozik
Faji kérdésekben liberális vagyok,
hisz magam is egyszerre tartozom
több eltérő szófajhoz; sorolom őket.
Kezdetben talán ige valék,
egy páros érzékszerv igéje;
aligha ösztönös, inkább akaratlagos.
Főnévként is szolgálok persze,
kapcsolódom az előző igéhez,
magasodva állati lények fölé.
Névelő is vagyok, többesszám jelzője,
így persze nem lehetek magyar.
Becenév is vagyok, amelyet
idegen hölgy, úr egyaránt viselhet.
Fogalom is vagyok: bonyolult állapot
bizonyos sportjátékok köréből;
vélt meglétem, vélt hiányom
szenvedélyes vitákat gerjeszthet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-03-28 00:21:00
Utolsó módosítás ideje: 2016-03-28 00:21:00