Sziklaszilárdnak tűnt hitem elhagyott,
pedig felépített, összerakott.
Ismét rám talált a kételkedés,
újra földhöz csapott a felismerés.
Lelkiismeret furdalásom hada
ördögnek való, nincsen csoda.
Nincs menekvés, régi a nóta,
Istennel istentelenül ezredek óta.