Ketten a kertben: örökjelen
Monet már alig lát, de festi még a
csodák kertjét, tavirózsákat kis fahíddal,
gliciniát újra meg újra, végül már csak
lila és kék foltok a hatalmas szélben lengő
vásznon; ha ereje fogytán, gazokkal harcol,
locsol, majd újra festi a kertben a részt,
a részben a nagy egészt, színekkel küzd,
az elmúlás nyavalyáival, vendégül látja
Renoirt, ketten vannak a kertben, bénultan
és vakon sétálnak az árnyas fák között,
Bachot hallgatnak, s a megálmodott pillanat
a semmiről szól halkan, puhán, észrevétlen,
akár egy róluk soha el nem készült kép.
A semmi súlya ott lebeg az ujjaik között.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-22 12:47:56
Utolsó módosítás ideje: 2016-02-22 12:47:56