Pálfy Gabi
Jövök, Csipirózsi!
Bikacsök vitrinben
Én maradnék még hátra,
Elkapott a nátha,
Torkomban egy szálka,
Gyere, vágj már hátba!
Lenne még, ki látna?
Ha ma még nem, majd hátha...
Bemásztam a vitrinbe,
Ha erre jársz, tán láthatsz,
Svájci óra szétesve -
Na, arra még várhatsz!
Egy vacak bot - ez vagyok,
Napóra, ha érted,
De míg napot nem kapok,
Csak hüvelyknyit érek.
Bújnék ki az üveg mögül,
Ha megérint a fényed,
De a fény már tovalibbent,
S csak felhőket érek.
Eső koppan kobakomon,
Üveg alá állok,
Napocskám, ha felébredne,
Ő lenne, kit várok.
Jövök, Csipirózsi
Porcelánedényben fejem -
Sisak az, ha látod,
Megyek érted, édes lelkem,
Ha lovagodat várod.
Sárkányoknak ugrok bátran,
Rejtsen tövis, várfok,
Megtalállak, megmentelek,
S csókkal leszek párod.
Tente, Baba, tente, tente,
Ha a mentés még nem menne,
Engedj be az ágyba,
Az a 100 év, hogy leteljen,
Hány év is van hátra?
Tűz és víz
A hóemberbe beleestem,
Hevít a vágy, égek,
Jaj, kedvesem melegségem
Meg ne öljön Téged!
Lobogok a kandallóban,
S az ablakon át leslek,
Kék éjben Te, én hamuban -
Test nem jut ma testhez.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-02-10 11:00:47 Utolsó módosítás ideje: 2016-02-10 11:00:47
|
|
|