Prófétikus elipszisek 2.
Vonatok lobogó esti fénye lettél
láttalak lila konyhai
lángnak az éjsötétben
hasadt a hajnal hajója
hűvös hajnalfény, vitorla
láttalak lila konyhai
lángnak felhőnek,
pislákolásnak
eredőnek, tiszta forrásnak, fenyves erdőnek
szakközépiskolásnak
színes vonalaknak átszőtt
foszforeszkáló látomásnak
maya-írásnak
láttalak fényes hangnak
álruhában suhanó hajléktalannak
és amikor újra látlak
már elmosódnak a fények
újra ásnak- szavaznak és temetnek
az emberek nem szeretik
a mennyet
karácsonykor sem
a harmadik József Attila sem "magának remél"
ő is családtalan és suhogó fényű térképpel borítják
a véres ezüst-testet ,a belénk farcolt füstöt
így csoszog a sötétség a vihar alattiban
a kavicságyon láthatatlan eső csúszik
sárgólem támaszkodik
a hajnali fáknak
koldusok kincset keresnek
villámlanak a gépek
a hazátlanok
hát így kukáznak
a vérködben
fémet vonyító kóbor kutyával a parkban és kvarkok
hideg párhuzamokon siklik
az álom
nem jön az ős-sintér Higgs-bozon sem érint
hiába evokálom
a sugallat körökben
prófétikus elipszisek
nukleáris mezők
elektron és proton tüzekben fénylenek
a végítélet jelek
egyszer és utoljára a végtelen térűrbe
szóródik ki a lélekpára
nem néz a holnap Orfeusza
vissza a mára
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-12-22 17:43:30
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-17 21:07:08