Mesékről
A vadonban
Szeretem a malacomat
- s ő is szeret engem,
De emberekkel mért nem lehet
hasonlóan lennem?
Erdő széle csupa madár
- napsütéses friss zöld,
De ha kicsit beljebb érek,
éhes már rám a föld.
Szakadékba zuhanok
- bagoly, sár vár, s tüske,
Mindenféle féreg, bogár,
s léptem már nem büszke.
Csak cserélnénk... elég lenne
egy ember, hogy ha akadna,
Ki hasonlókat gondolhatna,
s én volnék a malacka.
A vadonban
Szeretem a malacomat
- s ő is szeret engem,
De emberekkel mért nem lehet
hasonlóan lennem?
Erdő széle csupa madár
- napsütéses friss zöld,
De ha kicsit beljebb érek,
éhes már rám a föld.
Szakadékba zuhanok
- bagoly, sár vár, s tüske,
Mindenféle féreg, bogár,
s léptem már nem büszke.
Csak cserélnénk... elég lenne
egy ember, hogy ha akadna,
Ki hasonlókat gondolhatna,
s én volnék a malacka.
A Szépség és a Szörnyeteg
Szépség és szörny neki mennek
a parkettnek, fokoknak -
Táncot járnak, szállnak körbe,
Szerelemben lobognak?
Álmaimban elképzelve
ölelésnek vettem,
De ahogy így benne forgok,
Ölre mentek bennem.
Szép lenne, ha jóság nyílna
a tüskés rózsabokor ágán,
És a szörny csak átváltozna,
Ha türelemmel várnám.
Optimista öreg gyerek -
én hiszek minden mesének,
De az ügyeletben felejtettek,
S ősz hajszálam temérdek.
Szépség vagy szörny - melyik vagyok?
Azt hiszem, hogy mindegy,
Ha az átok nem törik meg,
Rejtőznek a kincsek.
A boldog herceg
Osztogatom levelem,
Mert a bánat temérdek,
Még ma osztom, mert ha várok,
Holnapra már nem élnek.
Nekem van még - én még állok,
Lassan fogynak javaim.
Télidőben, ha hideg van,
Nem sírok a tavaszin.
Boldog herceg - boldog voltam,
De már kőbe zártak...
Szegények, ha mindig lesznek,
Lesznek, kik így járnak.
Bocsika
Bocsika, de jó ha írok,
Élvezem a szavaim,
Kiéneklem, s megnyugtatnak
Furcsa, borús dalaim.
Nem vagyok túl nagyra törő,
Elég ennyi - nem igaz?
Holnap majd egy másik nap jön,
Legyen mással teli az!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-10-24 09:49:37
Utolsó módosítás ideje: 2015-10-24 09:49:37