halott titánok
Még hiszem, hogy angyal is lehetnék
nyitott lélekkel, hosszú szárnnyal,
de jön az este, és a kárhozat
már sötét színekkel árnyal.
Ehetnék, ihatnék, rongyot ráznék,
mint a szép és kapzsi emberek,
de inkább tetőről holdat hányok,
lenyugszom, látom lelketek.
Kőtáblákkal vagytok körülvéve,
vérrel írott a törvényetek.
Én a szellememmel együtt szállok,
és nem félek, ha vétkezek.
Sok hamut szórtatok magatokra,
már nem látni élőt köztetek:
én vétkem, én vétkem, így vallotok:
hit nélkül szálló közhelyek.
Létetek fényes, mint a képregény,
tán még el is hinném, ha látnám.
Tükörbe-torzult titánfejetek
- koponyaűri látvány.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-08-31 20:19:19
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-21 20:42:11