üzlet-szerű(családbarát)
A vasárnapi nyitva tartás miatt
Jutka nűül ment Engel Marcihoz
s ezzel régi vágya teljesült.
Marci snájdig volt, ez bármit is jelentsen,
Jutka pedig csinosnak mondható,
szép pár voltak együtt, lelkesek,
az esküvővel nem vártak sokat,
és az üzlet felé felkerült
a vasárnap is nyitva tartunk tábla.
Engem érdekelt a kapcsolatuk
lelki oldala, de erről nem beszéltek
s nem mesélt a fáma sem, de
zárás után, a pénztárgép felett,
néhanapján egymásra nevettek,
ilyenkor összeért a válluk is,
szép pár voltak együtt, kedvesek,
Jutka terhes lett pár év után,
de a kislányt sajnos elvitte a himlő
két évesen, és hétfőnként Jutka
innentől a sírját látogatta,
Marci pedig még többet dolgozott.
A profitjukat online rendeléssel
megnövelve, révbe értek,
és felvehettek egy segédet is.
A segéd kedves volt, lelkesen dolgozott,
szép volt minden, mondják, révbe értek,
mikor Jutka egyszer csak megállt
a vitrin előtt és elcsodálkozott ,
Marci, mondta, nem is mondtad,
hogy apád egy vegyesboltban dolgozott,
és anyád mellette volt segéd,
milyen szépek voltak együtt, kedvesek.
A mama meghalt, mikor megszülettem,
mondta Marci és apa tudod, hogy egy bankban dolgozott,
azok mi vagyunk, kettőezer tizennégy
nyarán, mikor felkerült a vasárnap is
nyitva tartunk tábla az üzletünk felé,
milyen szépek voltunk akkor, lelkesek,
Jutka pedig zavartan figyelt,
majd dolgozni ment, ahogy mindig is,
de egy hétfő este sírva jött haza,
Marci, baj van, eltűnt, eltűnt, azt zokogta,
a kislányunk sírja elveszett,
nem találom Annuska sírját, jaj,
Annuska sírja elveszett.
De Jutka- mondta Marci- megrémítesz,
nekünk nem volt sosem gyermekünk,
mindig azt mondtuk, hogy nincsen rá idő.
Marci miről beszélsz, Annuska, a lányunk,
két évesen elvitte a himlő, hogy felejthetted el,
kiflivéget adtál neki, mikor azt mondta, apa.
Jutka, édesem, valami nincs rendben veled,
kétszer is rosszul adtál vissza mostanában,
a törzsvevőink szóltak már, mert nagyon
aggódnak, hogy jól vagy-e,
és aggódok én is, a múltkor a fénykép,
most meg a gyerek, akit elvitt a himlő
két évesen, talán csak fáradt vagy
Szívem, menj, ellenőrizd a lejárt
szavatosságokat, az mindig jót tesz neked.
A holnap, mondják, nem könyvelhető,
Marci másnap nem kelt fel az ágyból,
a szíve azt mondták, az vitte el, mert olyan
lelkes volt mindig, s hirtelen a szív
megállt, azt mondta elég,
és Jutka másnap eladta a boltot,
de hétfőnként sokáig ott bolyongott,
csak bámulta az új tulajt, s nejét,
milyen szépek voltak együtt, kedvesek,
zárás után a pénztárgép fölött, láthatta,
hogy egymásra nevettek, és a
vállukat is, ahogy összeért.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-07-20 20:44:55
Utolsó módosítás ideje: 2015-07-20 20:51:18