Szembesítés
Születések, életek, halálok,
Márciusok, áprilisok februárok,
Kivonatok, okmányok, bizonyítványok,
Oklevelek tanúsága, lepergett volt-létek
Szikrahullása az emlékezet köszörűkövén.
Mindenem visszaréved: az volt a réved,
Jelenbe ívelő múlt idő, s mára elmozdul
A belakott kép, nem ugyanaz, mint volt,
Tegnapig. Lebontod, s átrakod múltadat,
Akár a cserépkályhát szokás átépíteni
Leszolgált, munkás évtizedek után.
Ami megmarad így, s nem mar tovább,
Az igaz lesz holnapokon túl is. Azután
Már nem fáj, mint a túlhajtott szív.
Születések, életek, halálok,
Márciusok, áprilisok, februárok,
A pillanat igéző szárnyalása,
Hogy lehess, és jól emlékezz itt
Arra az áldó, állandó, s átadandó
Szeretetre, mely életük rétegeibe
Simult, s amellyel anyám, s apám
Hordozta szép létezését, s vitte terheit.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-27 15:07:59
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-27 15:07:59