Nem tudhatom
Sok feladatot nekem szánt a sors,
és a legtöbbhöz hozzá se fogtam,
csak ülök most is tehetetlenül,
és nem tudom, miért, meghatottan.
Talán lehetetlen, amit kimért
a megoldandók közé az isten,
hogy értelmét lássam küzdelmeimnek,
s a válogatáshoz jogom sincsen,
mert a legfelsőbb trancendencia
nem tűri soha a közös döntést,
s ha a végrehajtó ember fia,
érdekből mormolja a könyörgést,
és köszöni, hogy joga van félni,
megalázkodni, érdekei nyomán,
s az érték elillan ujjai közt
nyomtalanul, vasárnap délután,
mikor a legújabb ájtatosság
előkerül a lélek bugyrából,
de akkor már látszik a végzet is,
közelít, kúszva körbe határol
minden maradandót bennem
Nagy feladat ez, nem bírok vele,
s ha nem hajtom végre, nem tudhatom,
hogy elvégezni lehetetlen-e?
2015. április 11.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-04-11 11:49:44
Utolsó módosítás ideje: 2015-04-13 06:29:55