Tele van a szívem keserűséggel
Mostanában a szellem hatalmáról
soha nem mernék himnuszt zengeni,
a lelki üdvétől ennyire távol
esik az, aki őket kedveli,
őket, akik most is beleröhögnek
minden ember szomorú szemébe,
ígéreteiktől a magyar rögnek,
termő testnek, elfolyik a vére.
Tele van a szívem keserűséggel,
háztetőinken már nem gólya fészkel,
hanem a hazugság vészmadara,
céltalan hajósnak nem kedvez a szél,
s most nagyobb is lehetnél mindenkinél,
tudd, merre indulsz, hogy találj haza!
2015. február 18.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2015-03-08 15:22:30
Utolsó módosítás ideje: 2015-03-08 15:22:30