Templomok
Építek magunknak freskózott templomot,
amiben visszhangosan keressük egymást,
ha sarkaiban bújócskázni kezdünk.
Vastag falakkal és magasakkal,
remegő gyertyalángcsoportokkal,
mert könnyebb a félhomályban
hinni az ígéreteknek.
Fázni nem fogsz, vastag szőnyegeket
gyűjtök egy mellékoltárhoz, hogy
megpihenhess, ha nyomasztana a mennyezet.
Mert sokat járok majd viharlámpával a boltíveket
tisztogatni és társalogni a festett szentekkel,
nekik éppúgy kell megértő pillantás.
Megtalállak az oszlopok mögött, ha
az állványról leszálltam és lámpám
a szögön? Kilépsz-e a takarásból, hogy
szőnyegeinken együtt heverésszünk,
nyugodt fekvésünk vigyázzák a kandeláberek
és a jól, biztosan rakott falak?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-13 16:34:42
Utolsó módosítás ideje: 2014-11-13 16:34:42