Bak Rita
Lecsaptak...
Lecsaptak, mint futkosó csótányt
az összefarigcsált étkezőasztalon.
Egy alsóval, kártyáztak éppen,
lecsaptak, mint a rágcsáló fejét
az egérfogó.
Aláhullott az egér feje,
kissé félrebillent,
nézett rám,
szemében még
fénylett
futása emléke.
A fák alatt,
a kifordított avarban,
az összeesett lombok
alatt,
a bedugaszolt üregeknek
nincs kijárata.
Kopaszra nyílt fejeden
pattanás serken,
egyre nagyobbra nő,
mint egy luftballon,
felemel a fokozatok
grádicsain túlra.
Elvakart pattanások,
spriccelő,
véres vizelet
már a szennyvíztisztító
felé.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-11-10 14:43:43 Utolsó módosítás ideje: 2014-11-10 14:43:43
|
|
|