Rajtaütés
Él erre egy született partizán,
síneket robbant fel, és éjszaka
vállig növeszti gubancos haján
a terepszín foltokat.
Ilyenkor körbeállják az őzek,
rejtőzködése feltűnő nekik,
de ő, mintha meg se látná őket,
drótokat vág reggelig.
Ezen a résen fogunk előre...,
ezen a résen, bajtársak, ezen!,
de nincs mivel, vagy akit lelőne,
és bajtársak sincsenek.
Körbenéz a született partizán,
szemében sárgán fénylik egy vonat,
és kifakítja gubancos haján
a terepszín foltokat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-10-21 17:46:30
Utolsó módosítás ideje: 2014-10-21 17:46:30