Egynyelvű szótár
Fázósan bújok melléd,
tele kikívánkozó sóhajokkal.
Ha kicsit közelebb engedsz,
cserébe egy pillanatra elfeledem
az illemet, s nem bánom, ha
lehunyt szemmel egymás fülébe
suttogjuk a legfurcsább szavakat,
amit csak mi ketten súghatunk,
mert minden szerelmespár
megszerkeszti tünde szavakból
a maga kiadatlan szótárát,
ami aztán ott porosodik egy
könyvesbolt szúette, hátsó polcán,
az árát puha ceruzával írja rá valaki,
míg egy napon a brit tudós,
ki épp e szavak titkát kutatja
fillérekért meg nem veszi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-09-28 23:24:58
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-28 23:24:58