Bár
Folyton egrecéroztató pénztárcáim,
s lanyha pékségem, ahogy azt a nárcisztikus hajlam megköveteli,
ne ébreszd fel a billogot,
mogyorópárti vagy és ezt a mélytengeri szivacs is alátámasztja, a citerákhoz méltó ellenfelek
ájulása bizony nem tágít lelkendező öved harakirije mellől,
mi ez, ha nem küllők közé szorított penge, szájkapucni, ami ritmusra gerjed,
a csimpánz elorozta szőrcsomó menstruálni fog,
jajaj, jajaj,
díványom elszáll, s feketéllő krétadarabom páncélt növeszt,
jajaj, jajaj, létrafokaim alatt átbújik a szenzáció és kitüremkedésem jóslata beteljesül,
miszerint tűzzománccal kell smárolni, miszerint a zászlóvivő hideglelést kap
a csokigolyóimtól,
elfogultságom jobban teszi, ha monogramot vált, ingem kopoltyúréseit
a végtelenségig tágítani,
híve ő a borzas leltár fémrúdjának,
a guggolás lobbizó csillámjának,
talán hagyjuk az ismétlést a lüktető színfoltra, különben sorkiemelőm feszes hálója bezsong,
hatalmas felfordulást okoz a metszés nyelvgyöke, amint meghazudtolni próbálja
aszálytrezorom,
sokkal inkább az unió, mintsem, hogy lázrózsák nyíljanak a pecsétpárnámon,
mit tegyek, ha bánt a szövegkörnyezet, igyak higanyt, vagy vegyem alapul a rőfösfüzet
páni félelmét,
jóllehet, nem csöpög már viasz herélt tengelyű dirigenseimre,
én mégis félek, mivel az angyal ampullában tárolja kenyéradó gazdáját,
mivel egy démon arrébb tolja a szélcsengő csilléit,
mi ez, ha nem zaccos kávé,
úgy jó, ha a tisztaszobámból futballt kovácsolnak, prérire merészkedő csuka a halványság,
úgy jó, ha a tiltás megmérkőzik nyurga hasonmásával,
a tapadó rizs makettjével,
síelő ereklyém a felszámolás stádiumában megmutatja, hogy valójában ivókutak
az aszfaltok pollenjei,
s hogy a részvét akárhány pirulát is kaphat, sose gyógyul ki a kalimpálásból,
most gyám vagyok egy búgócsigában,
ám ki ölte meg a helyszínt, az ováció, ami a hallelujámat masszírozta titkon,
keserű szájízzel ugyan, de tudomásul veszem, hogy az altatógép néha feltérképezi
a hűhókat, s nekem már csak a nyelvgettók kikímélt pártái jutnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-30 08:16:28
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-30 08:16:28