Hierarchiák
(Arisztotelész hittételéhez)
Szolgának szülték, örök lázadónak.
Szabadok közt lett sírig rabszolga,
megbélyegzett, egy civilizált barbár.
Ősei átkos génjeit hordta.
Ez a természet rendje, ahogy mondták,
úr, csak úr, szolga, csak szolga lehet.
Erény, vagy bűn lesz majd az osztályrészük,
mintha eleve elrendeltetett
volna. Szigorúan a törvények szerint.
Egyik céllal, másik meg céltalanul
mérettetik meg életre, halálra,
s a mennyekben fenn Áment mond rá az Úr.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-24 21:51:58
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-26 23:02:39