A fa és a szél
Gyermekkoromban azt gondoltam,
a fa hozza létre a szelet,
és, ha nagyobbat bólint a fa,
erősebb szél lesz a képzelet.
Ám, ha erőn felül hajlong majd,
akkora nagy lehet a vihar,
hogy némelyik fa ketté törik,
s a szél lecsendesedik hamar.
Megalkottam a tanulságot:
ne bólogassak erőn felül.
Aki nagyobb szeleket gerjeszt,
az gyorsan jobblétre szenderül.
2014. július 2.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-07-02 07:57:53
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-02 07:57:53