Laktál-e már pincelakásban
Laktál-e már pincelakásban,
szénnel és fával egy szobában,
falra szegezett feszülettel,
egy ágyban mindhárom gyerekkel,
figyelve, ahogy ellépkednek
az ablak előtt, beszélgetnek,
akik most éppen erre járnak,
lakói városnak, hazának.
Este van. Elfúvod a lámpát,
csillagos ég helyett a járdát
láthatod, nem jár rajta senki,
a kopott függönyt meglebbenti
a feltámadó lágy fuvallat,
s átláthatóbbá lesz az ablak.
2014. február 22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-04-16 10:33:11
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-16 11:31:38