Új év, 2014
A vers elején jelez az évszám
új évet, kétezertizennégyet,
ám nekem ez nagyon fontos év lesz,
mert anyám most érne meg száz évet,
ha élne még és velem örülne,
a csöppnyi, fáradt, fekete asszony,
ki nagyobb lenne a nagyvilágtól,
hogy nekem örömkönnyet fakasszon,
lenne, hogy riadt szemével lásson,
aggódjon, ha egy hétig nem láthat,
s ha elmegyek hozzá Debrecenbe,
felfüggeszti a hálaimákat.
Az ember gyónja el sem követett,
és el sem gondolható bűneit,
és elvállalná Krisztus öt sebét,
csak nem magának, nem most és nem itt.
2014. január 6.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-01-06 10:38:21
Utolsó módosítás ideje: 2014-01-06 10:38:21