Mellesleg karácsony
Beszéljünk kicsit a mezőelméletről,
történetesen a nem megértés kétezer
tizenhárom december huszonötödikén.
Mellesleg karácsony,
jóllehet évközi képlet a viselkedés:
V=Te+Én.
Kereshetjük a K-t, most mint
ismeretlen környezet, személyes adat,
kevésbé hasznosítható,
lényegi beszéd kísért meg;
elhibázott mondat mellékterméke-szavak.
Beszéljünk kicsit az erőviszonyokról.
Tisztázzunk esélyt és tényeket,
itt ülök, üresen, talpig gyászban,
mellesleg karácsony
és anyahiány van,
hogy integráns részét képezem
az egésznek, fél a félben tükrözöm,
tömörített mondatok közt hallgatsz,
miközben magamnak magamhoz
sincs közöm.
Persze vonz a megérintettség.
(akarlak-bírlak)
érvvel, ellenérvvel nem vitatkozom.
A sorból kidőltem,
dunsztom sincs kivel
diskurálni támaszkodási
és egyensúlypontokon.
Ponty van. Mellesleg karácsony.
Pár napja veszítettem el anyám.
Nyitva a cellám; tudom, kirepülhetnék,
de hátamon felsír, fél a szárny.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-26 09:28:59
Utolsó módosítás ideje: 2014-01-05 23:46:34