Akinek az egészsége elment
Akinek az egészsége elment,
hiába is siet már utána,
nem tudja azt soha utolérni,
kielégítetlen lesz a vágya,
nem mer, mint egy egészséges ember,
zsíros kenyeret enni, hagymával,
ugyanúgy, akár gyerekkorában,
futkosni az úton, egy baráttal,
nem ehet húst, tésztát, kenyeret se,
nem fogyaszthat bort egy kis pohárral,
nem bír menni, mindig csak leülne,
injekciókat hordoz magával,
ha egyáltalán kilép hazulról,
(az utazás szépsége se kedves),
már félútról haza akar menni,
csak betegségének engedelmes.
Sóvároghat minden szépért, jóért,
csak a gyógyulás van megengedve,
szerencse, hogy még nem attól szűköl,
hogy mindentől elmegy majd a kedve.
2013. október 23.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-10-23 08:32:17
Utolsó módosítás ideje: 2013-10-23 08:32:17