A fiú és a hasonmás II.
ha az ablakon kinézek: látom
ott ül velem szemben a padon
meredten bámul maga elé
s hordja a pólóm-farmerom
a cigit mint én úgy sodorja
a cipője ott kopik ahol az enyém
neki az őszi nap von glóriát feje köré
nekem a neonfény
a boltban sorban állás közben
ahogyan elém lépett
sorra vettem az anyajegyeit
mint a csillagképek
mértani pontossággal egyformák
a karján a karomon
a polcról előlem veszi le a könyvet
a kiszemelt nőre helyettem mosolyog
a büfébe mindig előttem csúszik be
s viszi az utolsó pizza darabot
a szavakat ő forgatja bennem
ha zavarba jövök helyettem dadog
előre súg mintha színpadon élnénk
pimaszul számba ad minden mondatot
felveszem a harcot farkasszemet nézünk
de erőm fogytán egyre kevésbé tudom:
az ablakban állok s kifelé nézek
vagy cigarettát szívok szemben a padon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-09-17 19:34:48
Utolsó módosítás ideje: 2013-09-17 19:42:09