Pihennék, ahogyan csak női táska mélyén
tud meglapulni a sminktükör, a fésű.
Miközben kellenél, mint bolondos
csitrinek a jónevelésű kiskamasz.
Vonzanak még beláthatatlan női dolgok,
a hibátlan árnyad rejtő ajtóüveg.
De félek, elhagysz. Már letisztultam,
mint lezsilipelt, apró, öreg vízszakasz.