Add tested gyümölcsét
Csókolj meg!
Ajkad édesebb a bornál,
szép vagy, bűnös vágyam
hív, kelj fel és siess!
Lelkem porban hever, ne vond
meg számtól az édes
bűnöket, tégy ahogy
megígérted, tested gyümölcs,
jutalom, és úgy ragyogsz,
hogy elemésztődöm:
szövetséget kötök Veled,
rövid az élet, jöjj!
Én békét akarok,
nem szólok, mert minden szavam
háború: én vagyok
a Te örökséged,
ne vond meg testedet tőlem,
lángod felgyújt, félve
állok előtted, fény
vagy, ne engedd, hogy csalódjak,
add tested gyümölcsét.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.