Boris Anita
Türkiz tollfülbevaló
Harminc körüli nő
kezében esernyő-
vel, még lány.
Szivárvány színeire
világított díszlet
egy fotószalonban.
Napfény és eső
örök kapcsolata
sejlik, inkább a
színek dominálnak.
Valamilyen oknál
fogva visel egy
pár fülbevalót is.
Akár egy megkomponált
könyvborító.
(mosoly, esernyő, fülbevaló)
A belső oldali portré
viszont hiányzik.
A címet ő adja:
Türkiz tollfülbevaló.
Az ernyő szára ferdén,
mint tengely, mellyel
a hosszúsági körök
találkoznak.
Majdnem pontosan
ellentétes pólusig
utaztál. Gyógyulás
reményében, másik
kontinensre.
Ami megszokott, hét-
köznapi, vagy ismerős
mosolyod.
Tökéletesen illeszkedsz
a világ-tablóba általa
osztálytársak, igazgatók,
tanárok közé.
(Neved mellé két év
alatt nem tett senki
apró jelzést vagy
megjegyzést, melyből
bárki értené:
válaszolni nem fogsz.)
Talán egzotikus
fülbevalódnak van
némi üzenete, de
lehet, hogy a szivárvány
a fontosabb.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Folyó, Tiszatáj online, 2014.márc. Kötetben: MAGAM IDEJÉBEN (, 2015) Kiadó: Underground Kiadó Feltöltés ideje: 2013-07-04 11:59:58 Utolsó módosítás ideje: 2015-04-18 08:44:30
|
|
|