Megkértél, s én szerettem fogva tartott szememet rajtad.
Hold, szerelem. Úgy aludtam volna, hozzád bújva lassan!
Időhúzón, mint macska, ki mancsát szelíden ereszti.
Meleg tenyér voltál. Szép, szőke fiú - az óvodából.
Megnőttél, más lettem. Élesztő, ki felhődet keleszti.