Géphegedű
Jó volt megint lányokkal alom-melegben, ezt csak
Volt kollégisták érthetik. Körbejártuk Buda-
Keszit, vizsgákról, férfiakról beszéltünk, sö-
Röztünk. Én persze versekről, távoli, ködös
Idolokról, szent férfiakról szónokoltam hosszan,
Meggyőződéssel, ahogy szokásom. Aztán a bkv-
Gép felkapott, visszavitt Babilon végállomásra.
Könnyű leányálmok öleltek, védtek gépgondtól,
Gondolattól, gondolától, gondűzőtől, gondszobától.
Születésnapot ünnepeltünk, dicső az, kit nem falnak
Be gépszájak, gépszíjak, géppamacsok, gépvadak.
Felálltam az asztalra, és kupa borral köszöntöttem az
embert. (icce homo) Nappal már tavasz van, az este
se tél már, csatangolni, borongani vágyom, bóklászni,
bogarászni sálban, sárban, száriban, két
gallyal hegedülve, mintha a csönd szólamát
akarnám beleírni egy zsongó szimfóniába.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-29 00:35:19
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-29 00:35:19