Elefánt
Egy ikeás elefánttal élek
amit még a harmadiktól kaptam.
A másodikról, a negyedikről
is szoktunk elmélkedni a paplan
tetején, miután hazaérek
vagy alatta, az elalvás előtt.
Tárgyaim közt ő a legfontosabb
de nem szívesen nevezem annak.
Mikor maga alá gyűr a melóm
vagy ha napokig néma a telóm
olyat ad, amit élő nem adhat:
Szürkét, puhát és a változatlant.
Nem kell beszélnem, ha fáj a beszéd
ha fél sem kell megfognom a kezét.
Nem kér semmit, tudja, hogy nincs semmim.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-18 12:54:43
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-18 12:54:43