Az emberek olyan könnyen feldühödnek
Az emberek olyan könnyen feldühödnek
ha valaki címkét aggat rájuk
mint a „csúnya”, a „hülye” vagy a „felszínes”
pedig a szavak csak hangok sorai
te pedig vagy természettől fogva
jelző nélkül: épp Az és Aki
(saját pogány istened: no remorse)
Az emberek olyan könnyen elhiszik
hogy a dolgok mögöttes tartalma
okvetlen kell, hogy hordozzon magában
valami erkölcsileg behatárolható
fekete-fehér, jó-vagy-rossz jelentést
pedig a lélek csupán egy rakás
szilánk: kristályos, összetört kavics
és az emberek olyan könnyen sírnak
hogy annál talán már csak szeretni könnyebb
egy könnycsepp súlyában az inak megszakadnak
a szerelem meg villámlani látszik
néha egybekulcsolt kezeik között
de ők csak esőt, csak esőt kívánnak
fekve a hosszú, magányos ég alatt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-03-31 01:38:52
Utolsó módosítás ideje: 2013-03-31 01:39:51