Fagyhalálok
A szürke téli éggel összezárva
a fagyott földben szunnyad a jövő,
nagy hideget jósolnak éjszakára,
most fog megfagyni a következő
az utcán, vagy a lakásában otthon,
csak az nem biztos, ki következik,
s mert kitartón áll a tél a poszton,
a fagyhalál már most a tizedik.
Szomorú ez, akár a Donkanyarnál
a második világháborúban,
békeidőben ez már több a soknál -,
a „ mély-szegénység” úgy közénk zuhan.
Hazám, hiába lennék én türelmes
a politika kudarcaihoz,
oly megtévesztő rajtuk minden jelmez,
hogy eredménytelen, aki nyomoz.
A nyomorúság okait keresve
hiába miénk sok tapasztalat,
ha erősebb a gyűlölet keresztje,
egymás között így húzzuk a falat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-21 00:04:59
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-21 00:04:59