Költősorsok
(Dr. Czeizel Endre: A magyar költő-géniuszok
sorsa c. könyvének olvasása után)
Ballasi Bálint Babits Mihály
Csokonai Vitéz Mihály Kosztolányi Dezső
Berzsenyi Dániel Szabó Lőrinc
Vörösmarty Mihály József Attila
Arany János Radnóti Miklós
Petőfi Sándor Weöres Sándor
Madách Imre Pilinszky János
Ady Endre Nagy László
Professzor Úr! Köszönöm ezt a könyvet !
Megismertem tizenhat ember sorsát,
nem írt róluk kevesebbet se többet,
ki volt szlovák, román, vagy éppen horvát,
hogy magyar költő-géniusz lehessen,
s hogy lett azzá, hogy fordultak a gének
egymáshoz, hiszen párosulni szebben
nem tudhattak, így naggyá lett az ének.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-07 04:34:35
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-07 04:57:26