Az elszopogatott jósgömb
a spiritiszta házak megidézik az embereket
egy család jelenlétét érzem - suttogja egy
lakás a konyhában ülnek meztelenül a tányéron
gőzölögnek levetett ruháik
a fürdőszobában a kádban hatalmas tengeri kagyló tátog
torkában egy jósgömb csillan
ha közel akarsz menni és kifürkészni a holnap titkait
rögtön összecsukja a száját
marad hát a tegnapok boncolgatása
ez minden esetben golyóstollal történik
a megélt pillanatok szavakká alakítása olyasféle műtét
mint a házi ölebek kasztrációja
a végeredmény nem éppen szívderítő: bánatosan merednek
magukba a betűk
mintha azon töprengenének mi értelme egyenes háttal járni
ezek után
természetesen van értelme
aki egyenes gerinccel jár ezen a világon
megtartja a fejével az eget és nem szakad az egész a nyakunkba
egészen magassá teszi az embert kihúzott háta
szépséges oszlop lesz belőle amit tíz évente leporolnak
ha épp jut rá a keretből
mikor mire jut
a tükörképeket például sohasem temetik el csak a halottakat
a halott tükörképei továbbra is ott maradnak a tükörben és
teljesen feleslegesnek érzik magukat emiatt
pedig mindennel lehet kezdeni valamit
még az örökölt szívveréssel is
ha például fognánk ezeket a tükörképeket
és egymás hátára állítván oszlopokat készítenénk belőlük
nem kellene többé néhány jó embernek megtartania az eget
hogy a rosszak odalenn békében szaporodjanak
összegörnyedhetnének végre a jók is
és nyugodt lelkiismerettel gazemberek lehetnének
aztán mindenki elvághatná mindenki torkát és
csend lenne a planétán
a madarak meghallanák egymást
nem zavarná őket többé a szaros vödrökkel történő koccintás
no de talán ne legyünk ennyire pesszimisták
tarthatnák az eget az emberek is egymás görnyedt hátára állva
a tükörképek meg odalenn szépen benépesíthetnék addig a világot
beköltözhetnének szépen a spiritiszta házakba
hátha megidézik őket
hogy a vacsora asztalhoz üljenek végre
a kagyló pedig jóízűen elszopogatná a jósgömböt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-01-02 19:33:32
Utolsó módosítás ideje: 2013-01-02 19:33:32