úgy látszik híbás vagyok
kedvesen fogalmazom
meg neked: szeretem az
almát. mégis érzek benne
hibát. a rossz hangsúly.
rám sem nézel. ez is hiba,
szigetnyi fekete folt
mindkettőnkben. s nem
értem miért lesz valaki:
hibásabb.
hat évesen hazudtam,
láttam a Balatont.
pedig csak apró halat
gyűjtöttem város széli
tavon. aztán nem ismertem
fel az alanyt a "panna
tavasszal szebb mint..."
mondatban. ugye milyen
vagyok.
te is loptál gesztenyét
a Feritől. emlékszem.
és tele firkáltad a
füzeteid kalapos
felhőkkel, hogy ugye
ők se ázzanak meg.
aztán hazafele megfürödtél
kis őszi szélben.
"mennyit hibázunk
te jó isten". ezzel
fejezem be. mert
kitudja hazudtam e
a Balaton után.
közben remélem, hogy
bújhatok még szemed barnájába,
onnan üzenném: "visszahívhatnál".
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-22 15:27:19
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-22 15:27:19