A próbatétel
egy alvó férfi szájszegletében körömhegynyi bárány baktat
az állat hátán aprócska fiú ül,
a kezében kés, aminek élén meg-megcsillan a nap
a bárány isteni áldozat,
amit az alvó férfi homlokán fog feláldozni a fiú
régóta tart már az út
a fiút szörnyű éhség gyötri
gyomra megállás nélkül korog
végül nem bírja tovább,
késével vékony szelet húst nyes le a lépkedő állatból
a bárány fájdalmasan nyüszög,
de hangosan bégetni képtelen a száját szorító szíj miatt
haladnak tovább
a kisfiú szája vértől vöröslik,
patakokban folyik végig soványka felsőtestén,
miközben falatokat harap ki a friss, nyers húsból
a birka egyre bizonytalanabbul lépked,
mélyvörös vonalat húz maga után az alvó férfi arcára
a fiú tudja, ha a bárány nem éli túl az utat,
Istene megbünteti
de képtelen megállni az evést
már csak azért imádkozik, hogy sose érjenek oda,
miközben elbaktatnak egy nyitott szem mellett
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-13 14:46:19
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-13 14:47:03