Sic transit
Minden cérna, minden gyógyszer
elszakadt, elgurult.
Minden pohár tele.
Minden hócipő, here.
Mindenhol hétszer kitúrt,
aztán beföldelt halottak.
A kitűzők kopnak,
míg élőink fele szürkén, fele véresen
kóvályog az újratemetéseken.
Így múlik, ami el se jött?
Igazságra vak döntnökök:
Jövőnk mártírjai pöcegödröt ásnak,
és egyazon időben, máshol
juppik szavalnak szolidaritásról.
Tél lesz, hosszú és hideg,
és vacogásunk nem éli meg
egy sem választott bíráink közül.
Mert ítélnek ők, nem szolgálnak,
nem fiai az országnak,
de minden jegyzékben, listán,
vastagon és kristálytisztán
szerepel nevük.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-25 18:02:54
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-25 18:02:54