Éhezők
Tele van a szívem keserűséggel,
fájdalommal, ha rólatok hallok,
akik tőlem is kevesebb reménnyel
féltek a téltől; harcok, kudarcok
jelzik a küzdelem sorsszerűségét;
nektek az isten ezt szánja, ha van,
számkivetetten eltűrni a békét,
mely nyomort örökítve fogan.
Tele van a szívem veletek, szégyen;
megloptalak titeket, az ebédem
félre tolom, mert az tietek volt,
vigaszt nyújtani nektek nincs ma jogom,
testvéreim vagytok, nemcsak rokonom,
éhezők, így sötétül a mennybolt!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-02 03:56:04
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-02 03:58:46