az ágyunk hideg,
akár a húsleves.
az üvegek gyűlnek,
mint az emlékek.
és miattad hallgat
a macska is. a kutya
végigjelöli az udvart.
volt, mikor egymás után
álltatok a fához:
a teremtés koronái.
akkor tudtál mosolyogni.
idén nyáron nem
locsoltam a rózsáid.
pedig aszály van.
mikor érsz haza? holnap
jönnek az unokák,
belenézünk a szemükbe?