Helyzetjelentés
Szeretném azt mondani,
minden rendben.
Gondolom –túl az indulaton,
mikor az undor hullámai
csak bokádig érnek-
te is ezt akarod hallani.
Valljuk be: undor az,
ha kesztyűben és maszkban
tépsz és hajítasz ki egy növényt,
mert valami megmagyarázhatatlan
hirtelenséggel rájössz:
nem az általad nevelgetett
menta, vagy petrezselyem szökött itt szárba,
hanem parlagfű, esetleg csalán.
Szeretném azt mondani,
nem hiányzol.
Gondolom –túl büszkeségen
és mindenen, ami ilyenkor
tulajdonképpen emberi-
te is ezt akarod hallani.
De mire kimondanám,
feleslegessé válik.
Csatanyerés a vesztett háború után.
Szeretném azt mondani,
nem szeretlek.
Talán ez egyszerűbb.
Mert van, amit –függetlenül attól
hogy igaz vagy sem-
meg kellett tanulnunk kimondani.
Szeretném azt mondani,
minden rendben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-08-13 12:31:50
Utolsó módosítás ideje: 2012-08-13 18:01:45