nyúlszív
nyúlszív verése toroktól késig
irtózó ujjam teknős-
páncéljára vérzik.
a víz! a bor! nádasba vele!
dicsértessék Isten
első embere.
hasított pata rata-tata-trappan
de kuss lesz a jordán-
parti városokban.
mert megjött, kinek ölelés a szája
íme aki el…! íme
az ő Báránya.
szamárra fel-szamárra mindenki!
így illik az arany-
kapun át bemenni.
a nép? a nép az istenadta...
csak hunyorgott a Naptól,
de szívében már akkor
megtagadta.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-16 12:54:49
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-16 12:54:49