Tócsák és pintyek
1
feketén kavargó vélemények
ösvényén az udvarra hajigált párnák között
pózna-fényekben röpködnek a vállfák
újra és újra a fényeknek koccannak
hátukra eső tetemük körül sündörög a reggel
szavahihetőségét lefeszegetni egy emberről
mintha méregraktárakat söpörnél tenyérrel
olajteknőbe fektetett
feleségek szenderegnek a szomszéd szobában
nyál csüng ki szájukból
alighogy a csempére csöppen
pincér érkezik
felszedegeti
és tálcán kínálja körbe felköhögött álmaikat
egy nagyobb álomtócsán elvágódik
nevető arcok nőnek a térdére
2
sóhajok csipkednek nyakamra árkokat
emberi fogak parázslanak az egyik árokban
szélén egy földrengésmérőt idomító halott lány
lépcsőfokok ugrálnak elő ruhájából
és lepotyognak a járókelők lábai elé
a halott lány fejében megfejtetlen álmokat
rajzolgató grafikusok
modelljeik
cigarettát csavarnak hajukból
az égett szőrből angyalok szállnak fel
és cirógatják az álomrepedésekbe szorult zöld pintyeket
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-07-02 11:15:13
Utolsó módosítás ideje: 2012-07-02 11:15:41