BÚS SZERELMI DAL I.
Szerelemről szól a dalom
csábos fények járnak
gondolatban átkarolva
gyönyörködve sóvárogva nézlek.
Rejtett érzés bűvkörében
mélyre szállva elmerülve
szép leányka kék szemébe nézve
vágyaimmal egyesülve
tiszta lényed naiv volta
megigézve fogva tartja lényem.
Kósza álmom édes vágyam
messze szállva rejtve tartja érzésemet
elsuhanva visszanézve int feléd.
Szerelmesen hívja kérve
boldogságot rejtő szép vidékre
ártatlanul elszenvedett
meg nem történt dolgokért bűnhődött
igaz lélek mit mutatsz ?
Imádatom hozzád szállva
térdet hajtva meg nem értett, elpazarolt
tiszta érzés elveszett.
Viszonzatlan ki nem mondott
gyötrő kínok járnak át.
Mit csináljak, hova menjek
kiszenvedjek szerelmemért ?
Szívem tiszta, méla búja
megtört, lassan elsimulva
gyönyörű volt, messze elszállt
sohasem volt képzetemben
felcsigázva forró lényed drága volta
letaglózva fogva tartott,
amikor a sorsom elbukott a csendes úton
halk sóhajjal szende képpel
tönkretéve tiszta érzést,
imádatot szép szerelmet
mindent - mindent s elhagyott.
Búra fordul sorsom vágyam
némulj hangom,imádatom elcsitulj !
Vége van már messze elszállt
hamis képpel csalárd képpel
nincs tovább, nincs tovább !
Semmivé lettem, mégis itt vagyok.
Megsemmisült megcsalt hittel
emlékezem szerelmedre.
Nem feledlek kedvesem.
Zirc, 1976. 05. 18.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.