Gyufamúzsa
miután elromlott a költő tolla
kulcsmásolóhoz vitte
azt mondta egyedül ez a toll nyit ajtókat a papíron
de az elkészült másolatok semmit sem értek
másolatverseket írt csupán velük
a régi sokszor ismételt szavakat kevergette
mint egy sarkon álló unott kártyatrükkös
aki a szakadozott szélű régi lapokat forgatja
sárgult körmei körül
ezután kizárólag gyufaszálakkal írta verseit
a skatulya oldalára
ujjai rendre hólyagosak voltak
piromániás - efféléket mondtak rá a háta mögött
az ember nem szívesen fogott vele kezet
de azért néha megkérdezték
visszatért-e már hozzá a múzsája
ilyenkor bólintott és az íróasztal felé bökött
az ott heverő hamutálba dobott fekete szálakra
melyek aprócska összeégett csontvázzá álltak össze
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-29 16:59:30
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-29 16:59:30