Születésnapi vers
Bárhogy nézem, szép az élet,
mint egy lekváros kenyér,
senkivel már nem cserélek,
úgyis minden véget ér,
mint a Medárd-napi vihar,
égszakadás, jégeső,
álmomban anyám betakar,
hűvösebb lett az idő.
Végre megjött ez a nyár is,
épp a hetvenkettedik,
vigyázni kell, mert banális
köszöntőre nem telik!
Véresek a felhőrongyok,
szétfújja őket a szél,
verset most magamnak mondok,
pihenjen a kapanyél.
Ajándékot nem veszek, mert
az egekig ér ma már,
árnyéka sincs, mégis ismert
toronygombon ül az ár.
Önfeledten összehordok
minden tücsköt s bogarat,
ünneplő apró koboldok-
ra hullik a vakolat,
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-25 22:29:57
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-25 22:29:57