Déli szél volt délután is
gyenge. Harmincnégy és fél fok,
pályaszélen tollászkodtak
a járási tartalékok.
Sárgaság a füvek csúcsán
elvétve egy-egy bokor, fa.
Drótzörgetős kutyakúszás
a lezárt húsfeldolgozóba.
Ha nem is szótlan, de igétlen
ugatják: miénk por! miénk szag!,
és megbocsátok miképpen
ők is a nemfutkározóknak.