Vakondtúrások közé
göröngyölődnék össze.
Instant mimikri
a mama udvarán.
Látnám vödröket kivinni,
lehetne asszony,
lehetne újra lány.
Csupa almaszag és macskafekvés
a mama pincéje télen.
Bölcső ez, az ásnivaló
alomnak menedék.
Penészfalú leszállóhely,
és villanyszivattyús civilizáció: apu.