Kötéltánc-két lépés ugyanoda
I.
az egész testem gyászol
bőröm fátyol
szemem ereszt
jó magasra szegezzetek
lássak mást is, lássam fentről
milyen a tűz emberekből
milyen füst megy milyen égbe
milyen kezdet milyen vége
vagyok én is
miért ne lennék
jobbik felem eltemették
kezem nyugodt
fején alszom
gyűlöllek, de nem haragszom
II.
senkik mellett észrevétlen menni,
maradni-feladni
névhez kötött hiúságaim.
a növekedés hangja
neked csikorgás takarta
leereszkedés.
ilyen ez a holtodiglan?
suhintás a szögek fején:
bimm-bamm, bimm-bamm.
láncos körhinta, majális,
tudod, hiányozhatnál is
innen…onnan.
de amíg találok
magamban nagyobb hibát,
szavamból nem lesz jeremiád,
uram.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-06-07 09:04:51
Utolsó módosítás ideje: 2012-06-07 09:04:51