óvatosan be-
csomagolta gondolatait
mélyen elrejtette legbelül
nem akarta hogy rátaláljanak
főleg ő-
benne megfeszült a szó
ritkán adagolt egy-egy
tőmondatnyira valót
való igaz feszeng
az igazság és annyi arca
van mint amennyi fel-
fogható nyeli a hangokat
lassan tüdőre szívja
az élet megy tovább